nowocoat logo

Nowocoat bidrager til en bedre verden

nowocoat sdg

FNs 17 Verdensmål er både inspirerende og ambitiøse. Hos Nowocoat vil vi gerne bidrage til en mere bæredygtig verden. Derfor har vi fokus på, hvordan vi kan understøtte transformationen mod en mere bæredygtig verden. Vi gør allerede en indsats – både i vores produktion og gennem de produkter vi har på markedet, men vi er sikre på, at vi kan blive endnu bedre i fremtiden.

Derfor ser vi vores bidrag til en bæredygtig verden og FNs 17 Verdensmål som en proces, der er i udvikling fremfor et resultat af vores aktiviteter. Men det betyder heldigvis ikke, at vi ikke allerede har aktiviteter, som vi er stolte af. Vi bidrager til 10 ud af de 17 mål:

 

Klik her for mere info

Stort fald i udgifterne til fjernelse af graffiti

Nowocoat har udviklet et murimprægneringsmiddel, der gør det muligt at fjerne graffiti alene ved hjælp af koldt vand og højtryk. Den behandlede overflade kan tåle mindst 16 afrensninger.

 

 Stort fald

 

Mange danske kommuner, boligselskaber, institutioner og virksomheder vil nu kunne opnå betydelige besparelser på udgifterne til fjernelse af graffiti.

Nowocoat i Kolding har nemlig udviklet et nyt specielt middel til murimprægnering, der gør det muligt at fjerne den uønskede graffiti alene ved hjælp af højtryksspuling med koldt vand. Det kan altså ske helt uden brug af rengørings- og opløsningsmidler, og effekten af imprægneringen er i realiteten så godt som permanent.

 

Nyheden hedder Nowo Anti Graffiti Seal og fungerer ved, at den lægger en transparent og næsten usynlig membran på overfladen, som bevirker, at malingen fra graffitien ikke trænger ind i selve væggen eller muren. Den lægger sig kun uden på membranen og er derfor let og hurtig at spule af.

 

Nowo Anti Graffiti Seal har den unikke egenskab i sammenligning med andre kendte graffiti-midler, at imprægneringen er langtidsholdbar og tæt på at være en permanent løsning. Undersøgelser har vist og dokumenteret, at membranen kan tåle mindst 16 graffiti-afrensninger med højtryk på op til 100 bar, før muren eller væggen skal imprægneres på ny. Det giver meget store økonomiske, arbejdsmæssige og miljømæssige gevinster, at muren ikke skal genimprægneres stort set hver gang, der er fjernet graffiti. Over en meget lang periode vil der således kun være behov for hurtig, billig og miljøvenlig højtryksspuling.

 

Det nye middel er baseret på siloxan-hybrider og kan anvendes på alle mure og vægge af beton, eternit, tegl, træ og metal. Det kan påføres med pensel, rulle og professionelt sprøjteudstyr, og resultatet er en gennemsigtig og næsten usynlig membran, der danner en vandtæt og meget stærk barriere, som samtidig er diffusionsåben, så muren stadig kan ånde.

Nowo Anti Graffiti Seal leveres i plastdunke på 5 og 25 liter og sælges udelukkende direkte til de professionelle brugere.

Nowocoat vækster omsætningen fra 0 til 100 mio på fem år

Nowocoat: Vækster omsætningen fra 0 til 100 mio på fem år

Koldingvirksomheden Nowocoat Industrial A/S er bogstaveligt talt gået fra ingenting til omsætning på 100 mio. på bare fem år.

”Det er helt efter planen, og vi vil vækste meget mere i de kommende år”, siger bestyrelsesformand, Nina Reinert.  

Farve- og lakfabrikken på Stålvej i Kolding runder i år en milepæl i regnskabet, når de passerer en årsomsætning på 100 millioner kroner. Bag fabrikken står familien Reinert, som for fem år siden solgte hovedparten af deres aktiviteter fra. Derefter stod de tilbage med passion, vilje, kapital og et CVR-nummer. Det ville de investere i at opbygge en drømmevirksomhed.

- Vi ville bygge en virksomhed med de bedste medarbejdere fra branchen og den bedste teknologi. Vi ville skabe en virksomhed, hvor kundernes behov for coating var omdrejningspunktet for alle vores aktiviteter. Innovation, vækst og fleksibel service skulle være vores DNA. Det har vi investeret massivt i, siger Nina Reinert, der er bestyrelsesformand i selskabet. Hun er meget tilfreds med, at gevinsten ved den strategi nu kan ses på omsætningen.

- Vi er glade for, at det lykkedes. Det bekræfter, at vores strategi er den rigtige, og vi forventer at vækste meget mere i de kommende år.

Strategien bygger på investeringer og vækst

I 2018 indviede Nowocoat den 10.000 M2 store fabrik på Stålvej i Kolding med state-of-the-art produktions- og udviklingsfaciliteter. Kapaciteten i produktionen er langt fra fuldt udnyttet endnu – men der er også gode vækstmuligheder inden for funktionel coating, vurderer virksomhedens administrerende direktør, Ole E. Jensen:

- Vi udvikler hele tiden nye produkter med henblik på at optimere vores kunders produktion og forretning. Der er kommet mere fokus på miljøvenlige løsninger, og det øger behovet for funktionel coating. Vi har en enestående mulighed for at tilpasse vores produkter til vores kunders behov og produktionsapparat. Vi har eksempelvis udviklet og leveret coating, der er nemmere at påføre og tørrer hurtigere. Det kan blive til rigtig mange penge på vores kunders bundlinje, og det gør os til en meget attraktiv samarbejdspartner på markedet.

Udover produktionsfaciliteterne og laboratoriet, så bygger den fleksible og agile tilgang til markedet også på dygtige medarbejdere:

- Vi har sammensat ”landsholdet” til alle pladser inden for farve og lak. Lige fra blanderiet til laboratoriet, regnskabsafdeling og salgsafdelingen. Vi begyndte med at være ca. 10 medarbejdere, og i dag er vi ca. 35 – og vi ansætter stadig kun de bedste af de bedste i branchen. Det giver os en knowhow og innovationsevne, som er helt unik i branchen, fortæller Ole E. Jensen og fortsætter:   

- Det er sjældent set der er et patent på en maling men vi har allerede udviklet flere patenterede produkter, som eksempelvis Coolingpaint, hvor vi lige har fået udstedt et patent i USA der løber til 2037, der reflekterer varmen og dermed både reducerer den globale temperaturstigning og den enkelte bygnings behov for køling, der som bekendt er en energikrævende proces. Coolingpaint er udviklet til både træ, facader og tage, og der findes ingen tilsvarende coatings på markedet. Derudover har vi også udviklet Danmarks første miljøgodkendte algefjerner.

Nowocoats produktion er desuden Iso-certificeret og miljøcertificeret, så kunderne kan være sikre på at få en ensartet og miljøvenlig løsning hver eneste gang.   

Målet er en omsætning på 300 mio. i 2025

Omsætningen på 100 mio. er en milepæl for virksomheden, men både direktør og bestyrelse er enige om, at virksomheden skal vækste meget mere i de kommende år.

- Udefra set kan den hurtige vækst i Nowocoat måske se voldsom ud, men den sker ganske kontrolleret. Vi har haft en helt unik mulighed for at opbygge en moderne fabrik med en kapacitet, som passer til vores ambitioner. Langt hen ad vejen har vi de nøglemedarbejdere, vi har brug for – også selv om vi fortsætter væksten op mod de 300 mio. i de kommende år, siger Ole E. Jensen, som forventer at Nowocoat runder den milepæl i 2025.

Udover den organiske vækst, har Nowocoat i 2019 overtaget virksomheden Lurrell Industries A/S, der især er kendt for sin overfladebehandling til havemøbler og køkkenredskaber af træ.  

 

 

Nowocoat i strategisk opkøb – fremtidssikrer dansk niche-virksomhed

Den innovative farve- og lakfabrik i Kolding, Nowocoat A/S har overtaget niche-virksomheden Lurrell Industries A/S. Opkøbet fremtidssikrer Lurrell, samtidig med at Nowocoat får et godt supplement til den eksisterende kunde og produktportefølje.

 

Tiden er rigtig, virksomhederne passer godt sammen, og det er en god forretning for begge parter. Så enkelt kan Nowocoat A/S’ opkøb af Lurrell Industries A/S beskrives. Begge virksomheder opnår vigtige strategiske fordele gennem samarbejdet, og der er udsigt til at kunne opnå betydelige synergi-effekter, når Lurrell bliver en del af Nowocoat.

 

Opkøbet fremtidssikrer virksomheden
Der er nok ikke mange, som kender den 35 år gamle virksomhed i Roskilde, Lurrell, der ejes og ledes af grundlægger Niels Christian Lund. Lurrell er en ukendt men vigtig underleverandør af olie, lud og sæber etc. til de helt store møbelgiganter som IKEA, Jysk, WallMart og K-Markt.

 

For Niels Christian Lund har det især været behovet for at fremtidssikre virksomheden, som var motivationen til at sælge netop nu. Nowocoat har de helt rigtige kompetencer inden for innovation og udvikling af nye produkter, dokumentation og certificeringer til at sikre, at Lurrell også i fremtiden er den foretrukne leverandør til de store møbelgiganter, og samtidig betyder salget til Nowocoat, at virksomheden beholdes på danske hænder. - Produktionen af Lurrells produkter har altid været i Danmark, fordi det betyder, at vi skal leve op til de skrappe danske krav om miljørigtige løsninger, og det er jeg glad for at vi kan bevare med dette samarbejde med Nowocoat. Kravene til miljørigtige løsninger og dokumentation bliver hele tiden skærpet, og der kan Nowocoat desuden byde ind med værdifuld erfaring med bl.a. ISO-certificering af processer og produkter. Det bliver endnu vigtigere for vores kunder i fremtiden, så det ser jeg som en klar strategisk fordel. Og endelig har virksomheden brug for et generationsskifte – ikke fordi jeg trækker mig tilbage nu, men med min alder er der behov for at kunne fortælle kunderne om fremtidsplaner, som rækker ud over min arbejdstid. De planer kan jeg være med til at lægge med dette nye samarbejde, siger Niels Christian Lund, som ikke har planer om at stoppe i virksomheden foreløbig.

 

- Tværtimod. Jeg glæder mig meget til samarbejdet og til at opleve, hvad vi kan drive det til sammen med Nowocoat i de kommende år.

 

Miljøvenlige produkter og industriel påføring passer perfekt til Nowocoat
Administrerende direktør hos Nowocoat, Ole Enevold Jensen, lægger ikke skjul på, at det blandt andet er den miljøvenlige profil og virksomhedens udviklingspotentiale, som har gjort Lurrell til et interessant opkøb.
- Det ansvarlige og miljøvenlige fokus ligger i direkte forlængelse af vores egen profil, og med opkøbet får vi både adgang til medarbejdere, kunder og produkter, som passer perfekt til vores øvrige forretning både til DIY og det industrielle marked i Europa og Asien. Udover at vi er glade for, at vi kan være med til at bevare Lurrell på danske hænder, så ser vi også gode muligheder for at udvikle virksomheden yderligere i de kommende år – ikke mindst på grund af vores unikke kompetencer inden for innovation, procesoptimering og kundeapproach, siger Ole Enevold Jensen.
Alle ansatte fortsætter i virksomheden og produktionen i Roskilde fortsætter efter overtagelsen.

 

For yderligere information:
Kontakt Ole E. Jensen direkte på telefon 30 30 32 34 eller mail:

 

Er du interesseret i at udvikle et samarbejde med Nowocoat A/S, så kontakt os for en uforpligtende samtale om mulighederne.